Kurz pečení chleba a nejen to

Od listopadu 2018 pravidelně peču žitný chleba a žádný nekoupím
Vše začalo potřebou naučit se další domácí pečení, cítit vůni pečeného chleba a dotýkat se tvorby našich předků
Na fotografii je jeden z mých prvních chlebů, od té doby každý týden peču udržuji si i vlastní kvásek
Na internetu se dá najít mnoho návodů od přesných a vážených na gramy až po ty, které pracují s pojmy vraž tam…
Peču přibližným odhadem poměru ingrediencí a výsledek je vždy skvělý, to umím naučit, je to krásný a jednoduchý proces. Používám mouku žitnou i pšeničnou v kombinaci
Z kurzu si odnesete malý chléb, kvásek na další pokračování a mnoho informací a postup
Velmi ráda peču i rohlíky a to i anglické, nebo veku
Když dochází chleba, upeču rohlíky, je to rychleji hotové, cca 1,5 hodiny i s kynutím, protože jsou z běžných kvasnic
Velkou oblibu mají domácí anglické rohlíky, ty mizí doslova pod rukama, kvalitní anglická slanina, gouda a domácí grilovací koření, velké ňam…
Ze stejného těsta se dají uplést i housky, na veku je trochu jiné těsto, chlebíčky bez nich už nedělám
Na kurzu si mezi kynutím chleba můžeme pár rohlíků také upéct, pokud je nesníte, odnesete si je spolu s předpisem, jak na ně
